MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
S`eline Sağlık
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
13 Kasım 2014 Perşembe

S`eline Sağlık

Karnabahar ve ıspanağın çıkması ile beraber enfes kış mönülerinin de çeşitleri gelmiş durumda. Karnabahardan salatalar, kıymalı yemekler, kızartmalar yaparken, ıspanaktan pideler, salatalar, zeytinyağlı yemekler, börekler iki sebzeden de çeşit çeşit reçeteler, tarifler.

 

       

BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR

 

MALZEMELER

 

-1 orta boy karnabahar

-1 su bardağı rendelenmiş kaşar

-Tuz

-Susam

 

BEŞAMEL SOS İÇİN

 

-1 lt süt

-5 çorba kaşığı margarin

-8 çorba kaşığı un

-Muskat rendesi

 

 

YAPILIŞI

 

-Orta boy karnabaharımızı temizledikten sonra tencerenin içerisine sadece su ile haşlanması için bırakıyoruz. Ortalama 15-20 dakika haşlandıktan sonra suyundan çıkartıyoruz kuruması için bir kaba alıyoruz.

-Beşamel sosumuzu da hazırladıktan sonra borcamın içerisine alıyoruz karnabaharlarımızı ve üzerine beşamel sosumuzu ekleyip onun üzerine rende kaşarlarımızı ekleyip fırına bırakıyoruz.

-Alt üst kaşarlar kızarana kadar fırında bırakıyoruz.

-Çıkartınca üzerine susam serpip sıcak sıcak serrvis ediyoruz.

 

 

 

 

ISPANAK SALATASI

 

MALZEMELER

 

-1 kg ıspanak

-2 yeşil elma

-Ceviz

-Rende eski kaşar

-Nar

-Zeytinyağı

-Limon

-Tuz

 

YAPILIŞI

 

-Ispanaklarımızı temizleyip bol su ile yıkadıktan sonra aynı marul doğrar gibi doğruyoruz.

-İçerisine küp küp yeşil elmalarımızı doğrayıp ıspanaklarımızın içerisine ilave ediyoruz.

-Ceviz, rende eski kaşar ve narlarımızı da ekledikten sonra zeytinyağı, limonla servis ediyoruz.

 

 

 

YALANCI KEŞKÜL

 

MALZEMELER

 

-1 lt süt

-1,5 su bardağı toz şeker

-3 çorba kaşığı nişasta

-Yarım su bardağı hindistan cevizi

-1 yumurta sarısı

-Toz fındık

 

 

YAPILIŞI

 

-1 litre sütten bir bardak alarak ayrılır ve kalan süt tencereye konuyoruz sütün içerisine toz şeker, hindistan cevizi ve toz fındık eklenir ve karıştırılarak pişirilir.

 

-Diğer tarafta ayırılan sütün içine nişasta ve yumurta sarısı ekleyip çırpıyoruz.

 

-Çırpılan karışım kaynamakta olan süte eklenir ve kıvamını sağlıyoruz.

 

-Daha sonra kaselere dökülüp üzerine fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis ediyoruz.

 

 

 

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi